Nationale Onderwijsprijs NH 2014

 Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland 2014.

We waren aangenaam verrast dat we Nationale Onderwijsprijs NH 2014 hebben gewonnen met ons project Pioniers Project de Droom. In Wormerveer hebben we bij basisschool de Pionier een hele grote schooltuin aangelegd waar een brede groenstrook van 70 meter voor ligt.  Deze schooltuin is een statement  om te laten zien dat het ook anders kan. Ook in een stadse omgeving.

Met behulp van het Martinus College in Grootebroek zijn er grote bakken neergezet om de leerlingen op sta hoogte te kunnen laten werken en zo te garanderen dat de grond die in deze bakken zit schoon is.  De ouders en buurtbewoners hebben we gevraagd mee te helpen om kennis over te dragen en onderhoud te plegen. Daar waren veel mensen blij mee. Ze kregen na lange tijd weer hun eigen stukje tuin.

Zo is een veldje waar eerst veel zwerfafval lag omgetoverd tot een bijzonder stuk groen waar de school en buurtbewoners trots op kunnen zijn. En wij werden beloond met de Nationale Onderwijsprijs NH 2014.

Uitreiking Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland 2014     Uitreiking Nationale Onderwijsprijs NH 2014

Uitreiking Nationale Onderwijsprijs 2014   Uitreiking Nationale Onderwijsprijs 2014

Foto’s: Uitreiking Nationale Onderwijsprijs Noord-Holland 2014.

Samen met http://www.depionier.nl/ heeft Esthers Atelier een langgekoesterde droom waargemaakt waardoor honderden kinderen jarenlang plezier hebben. Van de voortgang is een videodagboek gemaakt.

De school in Wormerveer heeft een “plantdagboek” gemaakt. Hierdoor kunnen de leerlingen leren hoe hun stukje natuur werkt. Niet alleen educatief. Ook een verrijking voor de buurt.

Pioniersproject de Droom

Juryrapport

school voorkant   school veldje aan de voorkant  Zo was het.

 

 

 

 

Voor meer informatie over dit project:  info@esthersatelier.nl