Kunstenares

Ik ben Esther van Duin, een autodidactische kunstenares. Verslingerd aan boeken, science-fiction films en de achtertuin waar ik kippen heb en groenten verbouw.  Allereerst ben ik verknocht aan het onderwijs en maakt daarom veel culturele schoolprojecten. Verder schilder, fotografeer en maak ik korte instructiefilmpjes. De foto’s en filmpjes gebruik ik voor het project Krabbie Krab op School. De tv heb ik de deur uitgedaan. Nu kan ik me volledig storten op mijn hobby…….. uhhhh werk. 🙂

Foto’s

Zwart-wit fotografie vind ik zoooo mooi. Dus dit is een ode. Deze fotoserie heet ‘Vervreemding van voedsel’  Weten we nog wel wat we eten?  Van hier naar het bedenken en bouwen van de schooltuin was geen grote stap. Wat een geweldig project!

Schilderijen:

Olieverf vraagt geduld –  ‘Onderwaterwereld is een serie van acht schilderijen. Gemaakt naar aanleiding van een tv programma over het leven in de diepzee. Dieren in kleuren en vormen waar we normaal niet aan denken.

Beeld:

In 2019 heb ik een nieuw beeld gemaakt van een kapot Boeddhabeeld. Trash art of wel het materiaal dat ik gebruik is kapot en/of 2e hands. Na veel zoeken in 2e handswinkels en vragen bij vriendinnen en social media is deze prachtige Ganesha ontstaan. Ganesha is de Boeddha die voor welzijn en reinheid staat. Hij is bekleed met (zelfgemaakte) broches, oorbellen, kralen, schelpen, plastic, parels en zelfontworpen dieren.

Boeddhabeeld

 

De sokkel is 120 cms hoog en zal ook bewerkt worden met gerecycled speelgoed.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het proces
De Vertellamp

Nu ben ik bezig met een ‘vertellamp’. Deze lamp heeft een doorsnede van 65 cms. De vertellamp bestaat uit een kunstwerk waarin 13 verhalen verweven zijn.

Wordt vervolgd.....


Archieven